Olen lähtöisin Kesälahdelta, jossa kasvoin maatalon poikana suuressa perheessä. Vartuin lapsuuttani 1960-luvulla ja nuoruuttani 1970-luvulla. Maatalon työt tulivat tutuiksi kotona ja myöhemmin appivanhempieni tilalla. Perheessämme oli lisäkseni kuusi poikaa eli yhteensä seitsemän veljestä.

Kävin keskikoulun jälkeen lukion Kiteellä. Ylämyllyllä ja RUK:ssa tykistössä (PKarPsto) suorittamani varusmiespalveluksen jälkeen menin naimisiin ja läksimme vaimoni kanssa opiskelemaan teologiaa Helsingin yliopistoon. Opiskelin vuosina 1980-1986 ja aloitin työurani Kotkassa 25 vuotta sitten.

Toimin Kotkassa seurakuntapappina ja varuskunnan sivutoimisena pappina. Kotkasta läksimme ”maailmalle” eli Alankomaihin. Toimin viisi vuotta Rotterdamin merimieskirkon johtajana, merimiespappina ja Hollannin suomalaisten pappina. Olin virallisesti tai muodollisesti ”suurlähetystön saarnaaja” ja tein läheistä yhteistyötä suurlähetystön kanssa. Hollannin vuodet opettivat paljon ja avarsivat maailmankuvaa.Palasin perheen kanssa kotiseudulle ja toimin 11 vuotta Enonkosken seurakunnan kirkkoherrana. Vapusta 2005 lähtien olen toiminut maailman suurimman puukirkon seurakunnan eli Kerimäen kirkkoherrana. Vuosina 2008-09 hoidin Kerimäen kirkon maalaushankkeen toteuttamista. Olin myös Kerimäen kunnan edustajien kanssa panemassa alulle valtakunnallisen lomarauhan julistamisen perinnettä. Äitini on lähtöisin Säämingistä ja isoisäni Vanhan Kerimäen alueelta Enonkoskelta.

Työtehtävien ohella olen toiminut lukuisissa yhdistyksissä ja järjestöissä ja monissa luottamustehtävissä. Tuoreimmat luottamustehtävät ovat 1.6.2011 aloittavan Suur-Savon Osuuspankin hallintoneuvoston jäsenyys sekä Akavan kirkollisten ammattiliittojen valtuuston jäsenyys ja puheenjohtajuus (pj 2010). Kirjoitan paljon ja mm. blogiani kotimaa24-sivuilla on luettu laajasti. Työni, luottamustehtäväni ja harrastukseni ovat luoneet minulle melko laajat verkostot. Työni kautta olen tullut tuntemaan erilaisten ihmisten elämää. Pidän tärkeänä määrätietoisuutta ja samalla hyvään yhteistyöhön pyrkimistä asioiden hoitamisessa.Perheeseemme kuuluu puolisoni Virpi, joka toimii Savonlinnassa lukion uskonnonlehtorina sekä lisäksi kirkolliskokousedustajana ja Suomen ekumeenisen neuvoston jäsenenä. Vanhempi tyttäremme Katri (17) on Savonlinnan taidelukiossa ja nuorempi tytär Salli (15)pyrkii samaan kouluun. Perheemme ”poika”on Portugalin Podengo Tepsu.

Pidän luonnon hiljaisuudesta, mökillä ja järvellä olosta sekä kesällä rantasaunan löylyistä ja uinnista järvessä. Talvella kävelen ja harrastan retkiluistelua. Kirjoitan, seuraan maailman menoa ja kulttuuria, osallistun keskusteluun ja käyn lomamatkoilla kun siihen on mahdollisuus. Oman kotiseudun kauneus on pysyvä ihailun ja innoituksen aiheeni. Kotimaamme Suomi on hyvä maa asua ja elää!Haluan vaikuttaa oikeudenmukaisen elämän ja ihmisten hyvinvoinnin puolesta. Maailman köyhien ruokaturvan edistäminen on sydäntäni lähellä. Olen toivon ja toimen ihminen!

Toivon CV pdf-tiedostona